Keluarga

Terdiam Kena Tangkap Basah Di Hotel Degan Wife Sendiri. Yang Pelik Wife Tak Minta Cerai.

Masa tu sy dah ada pilihan hati sendiri tp sebab pilihan keluarga sy terima. Satu hari sy kena tangkap basah dengan dia. Terkejut ada muka dia depan mata.

Sebenarnya, saya sekadar berkongsi rahsia hati dan pengalaman.

Saya seorang suami cvrang yang kini menerima kifarah Allah setelah saya benar2 bertaubat! Julai ini, genaplah 18 tahun usia perkahwinan saya.

Saya bernikah ketika berusia 20 thn manakala isteri 17 thn. Isteri saya pilihan keluarga saya. Dan saya waktu itu, telah mempunyai pilihan hati.

Saya tahu kenapa ibu saya mahu saya berkahwin cepat. Ibu saya tak suka pilihan saya kerana teman wanita saya sosial orang nya.

Dipendekkan cerita, akhirnya dalam keterpaksaan saya bernikah jua. Saya cuba lupakan teman wanita saya namun saya gagal.

Tapi… saya cvrang lagi ketika usia anak kembar saya setahun. Kali ni, isteri saya bersama bapa saya juga ustaz yang menangkap saya di bilik hotel.

Malu yang teramat waktu itu. Tapi saya pelik kenapa isteri saya langsung tak mohon fasakh walaupun ibu saya sndiri yang suruh. Waktu itu saya fikirkan mngkin isteri saya memikirkan anak2 yang masih kecil.

Saya bertaubat dan bersungguh sungguh berubah. Saya tumpukan perhatian pada kerjaya n anak2.

Bila isteri menyuarakan niat nak sambung belajar, saya support dari segi kewangan.

Mulai detik itu, saya mula bimbang dia cvrang sehingga ke katil hotel seperti saya dahulu. Saya mula ekori dia, tapi dia tak pernah tak balik bermalam di rumah.

Habis kerja jam 5. 30, sejam selepas itu dia mesti dah smpai di rumah. Maka saya tepiskan prasaan tersebut.

Saya berusaha saban detik membuktikan kejujuran dan kasih sayang saya padanya. Sudah 15 tahun berlalu, tapi renungan dia tak pernah berubah.

Dia masih tak lupakan kecvrangan saya. Dia cukup pandai berlakon di dpan keluarga dan anak2. Tapi bila dgan saya, mucul lah dirinya yang sebenar.

Berbelas tahun saya pendam semua ini kerana kesakitan ini bermula dari perbuatan saya, tapi skrg saya mula takut kehilangan isteri saya kerana saya membaca what’s app isteri saya seminggu lepas dan llaki yang bersembang dengan isteri saya mendesak isteri saya supaya mnta c3rai dari saya.

Saya buntu. Keluarga saya tak percaya lagi pada saya dan mana mungkin saya meminta bantuan mereka. Lgpun isteri saya menantu kesayangan ibu saya.

Saya brdoa saban waktu agar Allah memberikan petunjuk dan hidayah.

Pd suami2 yang membaca, jangan sesekali mencuba untuk cvrang, kerana bila kita dicvrangi, waktu itu kita cuma mampu berharap agar kita mampu mengubah waktu silam.

Wanita memanglembut, tapi bila peluang diberi tak dimanfaatkan, lalu kembali mencalar kepercayaan, maka itulah detik paling payah dan sukar untuk lelaki kembali meraih kepercayaan itu…

-Tamat-