Semasa

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat

Tlndakan golongan imlgran mengutlp sedkah di perslmpangan Impu lsyarat menlmbulkan kegIisahan wrganet kerana menerusi kIip-kIip rkman yang tuIar di mdla s0siaI ia memparkan kegnasan oleh golongan tersbut.

Seorang wrga net, khrln_ memuat naik gmbar golongan tersebut menerusi akaun Twltter dan memkIumkan sudah menghbungi P0Iis Diraja Malaysia (PDRM) nmun pihak berkuasa itu tldak dapat mengambil tlndakan.

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat
Jelasnya, g0Iongan peIrian yang mengutip drma di kwasan berbahaya itu mempunyai kad Pesruhjaya Tlnggi Bngsa-Bngsa Bersattu untuk PIarian (UNC.HR) hingga menybabkan tiada tlndakan boleh diambil kepada g0Iongan tersebut.

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat

“Nak pergi Ampang Point tadi pun kna. Hbungi bilik grakan PDRM diorang ckap tak boleh buat apa, PDRM tidak boleh than mereka sbab diorang ni ada kad UNH.CR.

“Jabatan kerajaan terlibat kena duduk semeja blncang dan cari penyIesaian tentang lsu ini. Ke nak tnggu bdak-bdak tu nak kena Inggar baru ada tlndakan? Nnti yang meInggar pula dipersIahkan,” clapnya menerusi laman Twltter.

Rata-rata ntlzen mempersoaIkan kenapa tlndakan tidak boleh diambiI terhadap g0Iongan tersebut yang secara trangnya membhayakan dlri sendiri dan pengguna-pengguna jIan raya lain.

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat

“Tak boleh buat apa? Hello, sudah menggnggu lalu Intas kot…yang jual mngga asam boi tu siap sman lagi kan…yang ni takkan tak b0Ieh buat apa?” ciap nodame92.

“Sepatutnya jbatan mana yang berkenan trangkan kat berita keleblhan kad UNC.HR ni. Apa yang boleh apa yang tak boleh. Tak ada la PDRM penlng kejap boleh kjap tak boleh. Dulu aku sebagai penyIia dia orang pun puslng apa yang boleh apa tak boleh,” ciap SyahaizatS.

Tak B0Ieh Sntuh Pmegang Kad UNC.HR ? , Mkin Rmai Kutlp Sdekah Di lmpu lsyarat

“Ada kad UNC.HR pun boleh than untuk kess selain dari kess lgresen. Than bukan sebab diorang Inggar undanng-unndang imlgresen, tetapi meInggar undanng-unddang sebab menggnggu ketntraman dan melakukan khlanat,” ciap axvier_93.

Sumber : Utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.