Semasa

Ya Allah, Apa Buat Bayi Macamtu. Ibu Ini Sedih Beritahu Anak Dia Diperlakukan Sebgini

Bukan satu atau dua, namun banyak k.es pend.eraan anak kecil telah dilaporkan sehingga ada yang menyebabkan kehilangan n.yawa.

Lebih menyedihkan, k.es ini terjadi tanpa pengetahuan ibu bapa ketika mereka sedang bekerja.

Menghantar anak ke taska atau pengasuh bukan sahaja menjadi dilema malah kini ia ibarat mimpi n.geri buat para ibu bapa yang bekerja kerana selain terpaksa melepaskan tanggungjawab menjaga anak kepada orang lain, lambakkan k.es-k.es p.ukul d.era di rumah atau pusat asuhan seakan menghantui ibu bapa ketika bekerja.

Kadang kala pelik dan musykil, memikirkan di mana rasa belas kasihan mereka kepada kanak-kanak yang kecil yang baru ingin mengenali dunia. Tidakkah mereka tahu, tanggungjawab dan kepercayaan diberi mereka adalah untuk menjaga kanak-kanak kecil yang masih memerlukan perhatian penuh penjaga.

Ya Allah, Apa Buat Bayi Macamtu. Ibu Ini Sedih Beritahu Anak Dia Diperlakukan Sebgini

Gambar Hiasan

Betapa s.akitnya hati si ibu yang melahirkan apabila melihat anak mereka diperlakukan sebegitu rupa.

Pemilihan Taska

Pastikan taska tersebut berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat. Ini kerana taska yang berdaftar perlu mematuhi beberapa peraturan dan piawaian tertentu bagi memastikan kualiti serta tahap kes.elamatan setiap aspek terjaga.

Kenali pengasuh atau penjaga yang menjaga anak anda di taska atau di rumah. Janganlah asal jumpa, anda terus hantar anak anda tanpa s.iasat dahulu peribadi atau latar belakang penjaga anak anda. Tidaklah perlu sampai mengupah penyiasat persendirian, tapi mungkin anda boleh berborak dahulu dengan mereka tentang pekerjaan mereka.

Sama ada mereka berpengalaman atau tidak, mempunyai pengetahuan untuk menjaga kanak-kanak atau tidak dan jangan lupa juga untuk melihat sendiri keadaan dalam rumah atau taska tersebut. Anda sendiri mampu menilai sama ada taska tersebut sesuai untuk didiami anak anda ataupun tidak.

Ya Allah, Apa Buat Bayi Macamtu. Ibu Ini Sedih Beritahu Anak Dia Diperlakukan Sebgini

Tengok Apa Yang Orang Dah Buat

Seperti yang tular di media sosial hari ini, perkongsian facebook dari seorang ibu ini buat ramai rasa sedih serta luahkan rasa marah atas apa yang terjadi.

Pos dekat sini la sebagai kenangan… nanti baby tu dah besar. Dia boleh tengok apa yang orang dah buat dekat dia. Semoga Allah pelihara anak2 syurga yang lain. Aku selalu tngok dekat anak org ja. Sekali anak aku yang kena.Aku dah cukup baikkkkkkk.

ArticleByOM, Kredit Tuan FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.