Semasa

‘Kau tak nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?’ – Tweet keruhkan keadaan, gadis ini dikec4m netizen

Kes pembunvhan yang berlaku ke atas Pegawai Kadet Laut Zulfarhan Osman Zulkarnain mengejutkan semua pihak dan mendapat liputan semua media. Walaupun kes tersebut sudah lama berlalu, namun, kronologi peristiwa tersebut menjadi sebutan orang ramai. 02 November 2021 menyaksikan enam penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) telah dijatuhkan hukuman.

Hukuman penj4ra 18 tahun dijatuhkan terhadap enam penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) setelah didapati bersalah atas pertuduhan menyebabkan kem4tian tanpa niat Pegawai Kadet Laut Zulfarhan Osman Zulkarnain. Manakala, 12 lagi penuntut UPNM yang didapati bersubahat dalam kes itu dijatuhkan hukuman penj4ra tiga tahun.

Tular pula di media sosial kini, ada pihak yang mendakwa kejadian yang berlaku mempunyai sebab-sebab tertentu dan ada juga menyatakan kes tersebut bukan berpunca daripada kehilangan komputer peribadi. Kehilangan komputer peribadi dikatakan hanya lah sekadar untuk menutup kes yang sebenar berlaku. Tular juga satu ciapan yang menyatakan kes arwh Zulfarhan bukan isu bvli.

Isu ini mula menular dalam kalangan pengguna Twitter apabila seorang gadis yang dikatakan merupakan teman wanita kepada salah seorang tertudvh melalui ciapan di Twitter seolah memberikan gambaran mengenai perkara sebenar yang berlaku.

“Kau tak nak tanya apa punca semua ni? Kau nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?” tulis gadis berkenaan di Twitter.

'Kau tak nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?' - Tweet keruhkan keadaan, gadis ini dikec4m netizen

Gadis ini juga memberi maklum balas dengan satu ciapan yang menayangkan gambar-gambar pesalah dengan penyataan ‘Untuk yang lupa enam budak sial bersal4h!’. Dia menyatakan kesalahan hanya dilihat pada si pelaku sahaja, tetapi orang ramai tidak tahu cerita di sebalik kes ini. Jika difikir logik katanya, seseorang takkan diusik jika tidak melakukan sesuatu perkara.

“Orang hanya akan nampak salah kat si pelaku je, tapi orang tak tahu cerita di sebalik kes ni. Fikir logik lah kalau orang tak usik kita, takkan kita nak usik orang kan? Yang tahu je tahu kisah sebenar.”

'Kau tak nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?' - Tweet keruhkan keadaan, gadis ini dikec4m netizen

Ciapan yang dibuat oleh gadis itu telah mengundang kemar4han netizen. Rata-rata netizen menyelar tindakan tersebut dan menyatakan gadis tersebut tidak perlu membuat kenyataan tersebut setelah beberapa tahun kes tersebut berlalu.

Seorang netizen juga berkongsikan perbualannya dengan gadis tersebut melalui satu mesej di Twitter. Netizen ini menyoal tindakan gadis tersebut namun, gadis itu ingin menyatakan kedua-dua pihak bersal4h dan ada sebab kejadian tersebut berlaku. Setelah tular mengenai isu ini, gadis tersebut dikatakan telah menutup akaun Twitternya.

'Kau tak nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?' - Tweet keruhkan keadaan, gadis ini dikec4m netizen

'Kau tak nak tahu perangai arwh macam mana sampai boleh jadi macam ni?' - Tweet keruhkan keadaan, gadis ini dikec4m netizen

Sumber: Twitter via thereporter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih